Over ons

“In misschien wel een van de mooiste omgevingen van Amsterdam, vind je een café restaurant in gelegen in het Westerpark, de Westergasfabriek, uniek in zijn soort..”

Mediacafé in de Westergasfabriek

In een van de mooiste omgevingen van Amsterdam, de Westergasfabriek, zijn wij dagelijks bezig om medewerkers, gasten en publiek van de bij ons uitgezonden programma’s te vermaken met eten en drinken. Met een wekelijks wisselend en seizoensgebonden menu laten wij een ieder zich bij ons thuisvoelen. Voor een uitgebreide (lokale) bierselectie, een diverse heerlijke wijnkaart met daarbij een uitgebreid diner kan je terecht bij het Mediacafé. Uiteraard ben je ook voor een borrelhap, snack, iets sterks of iets fris van harte welkom.

Het ontstaan van het Mediacafé

In 2000 is het Mediacafé ontstaan op de Plantage naast dierentuin Artis, het Mediacafé ondersteunde hier de radio en televisie programma’s die vanuit de Plantage werden uitgezonden. In 2010 is het Mediacafé meeverhuisd naar de Westergasfabriek gelegen naast het Westerpark samen met de shows van De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman, Vandaag De Dag, WNL en onder andere Kunststof TV.

Hofleverancier van DWDD, Jinek & Pauw

Hedendaags zijn we hofleverancier voor programma’s als DWDD, Pauw, Jinek en allerlei evenementen rondom de Westergasfabriek en het Westerpark. Geopend voor iedereen, of u wel of geen televisie uitzending bijwoont.

Waarom doen wij wat we doen?

Wat voor ons het belangrijkste is, is dat iedereen zich thuis kan voelen, of u een cameraman bent, een bekende Nederlander die te gast is in een show, redactielid, restaurantbezoeker, iedereen wordt als gelijke behandeld en eet uit dezelfde keuken, van dezelfde kaart.

G-Force, samen staan we sterk

In samenwerking met Cordaan hebben wij overdag een topteam aan mensen met een verstandelijke beperking. Ons team met de bijnaam G-Force zorgt ervoor dat de redacties van DWDD en Pauw, welk ook op de Westergasfabriek werkzaam zijn, elke dag een verse lunch krijgen. Hiervoor doen ze de boodschappen, dekken ze de tafel in, maken ze salades en zorgen ze ervoor dat niemand iets tekort komt. De G-Force voert ook bij ons in het Mediacafé diverse taken uit om onze avond zo goed mogelijk te laten verlopen.

Eten en Drinken

Een wekelijks wisselend seizoensgebonden menu en een breed scala aan lokale biertjes en heerlijke wijnen.

Leuke Bediening

In de avond al leuke bediening en overdag een topteam met een verstandelijke beperking

Prachtig Terras

Een dag even de drukke stad uit op het mooiste monumentale autovrije terrein van Amsterdam.

Eerst nog even kijken wat er op het menu staat?

Voorkom teleurstelling en reserveer van te voren...